ЦЕНТР РОЗРАХУНКІВ І КОНТРОЛЮ ЗА СПЛАТОЮ КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ


КП "УПРАВЛІННЯ МІСЬКИМ ГОСПОДАРСТВОМ" м.Вишневе


    Комунальні  підприємства  Вишневої  ОТГ  працюють  безперебійно, задовольняючи  потреби  міста, незважаючи  на  військову  агресію  РФ.

   Житлово-комунальні послуги – це не тільки  електрика  і  газ, а  і  опалення,  холодне  і  гаряче  водопостачання  і  водовідведення,  прибирання  території,  утримання  та  експлуатація  зовнішніх  і  внутрішньобудинкових  мереж, робота  ліфтів   та інші витрати, пов’язані з життєдіяльністю  багатоквартирного будинку  та  всього  міста.

   Щомісячно  мешканці отримують рахунки на оплату послуг, і виявляється, що не всі їх оплачують вчасно, а дехто  взагалі  не  оплачує, тому  накопичується  значна заборгованість. Такі невідповідальні  та  несвідомі дії несуть  ризики  несвоєчасних розрахунків  за  енергоносії, не  дають  можливості  комунальним  службам  надавати  вчасно  якісні  послуги, закуповувати  необхідні   матеріали,  проводити  необхідні  ремонти, а  також  платити  заробітну  плату  своїм  працівникам.

   Несвоєчасна  оплата, а ще  гірше  неоплата  житлово-комунальних  послуг, порушує  права свідомих  громадян, що  своєчасно  розраховуються  за  надані  послуги. Відтак, захищаючи  інтереси  добросовісних  мешканців  громади, а також  виконуючи свої  обов’язки,  комунальні  підприємства  змушені  застосовувати  такі  непопулярні  і  не дуже  приємні  у  воєнний час  методи, як

припинення надання житлово-комунальних послуг, нарахування штрафів та пені, а також на стягнення заборгованості населення за житлово-комунальні послуги. (підстава - Постанова КМУ від 29 грудня 2023 року №1405).

   Наслідки  виконавчих заходів безповоротні: обмеження доступу до кредитів та іпотеки, арешт коштів на банківських  рахунках, блокування карток, нерухомого та рухомого майна, обмеження  перетину  кордону, а також негативний вплив на кредитну історію громадян. Звертаємо вашу увагу на те, що в Україні з 9 травня 2023 року змінилися правила блокування банківських рахунків за борги - в першу чергу за комунальні послуги.

   Крім того, Кабмін повернув можливість відключення від комунальних послуг боржників, у разі несплати або недоплати за отримані послуги.

  Просимо вас бути відповідальними, вчасно оплачувати надані послуги та не накопичувати заборгованість.

  Бажаємо  нам  усім  найшвидшої  Перемоги  над  ворогом  і  працюємо  на громаду  та на  Україну  разом.

 

 

 

З  повагою,

КП «УМГ»

КП«ВИШНІВСЬКТЕПЛОЕНЕРГО», 

КП «ВИШНІВСЬКВОДОКАНАЛ»

 



created by Буча