ЦЕНТР РОЗРАХУНКІВ І КОНТРОЛЮ ЗА СПЛАТОЮ КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ


КП "УПРАВЛІННЯ МІСЬКИМ ГОСПОДАРСТВОМ" м.Вишневе


    КП «Вишнівськводоканал» нагадує, крадіжки кришок люків - злочин, за який встановлено кримінальну відповідальність, зокрема зловмисники можуть потрапити за грати на три та більше років. «Мисливці за металами» своїми діями створюють серйозну загрозу життю та здоров\'ю людей, а також спричиняють значні збитки КП «Вишнівськводоканал». Так, з початку року зникло 65 кришок з водопровідних та 26 з каналізаційних колодязів.

Небезпека для перехожих провалитись у відкритий люк та травмуватись залишатиметься, поки є люди, які прагнуть нажитися на чужому майні. Щодня працівники Водоканалу здійснюють планові обстеженням стану колодязів. Допомагають і мешканці міста, які при виявленні відкритих люків інформують диспетчерську службу підприємства. У таких випадках наші фахівці оперативно реагують та встановлюють тимчасові залізобетонні кришки.

Ст. 185 КК України в залежності від розміру завданої шкоди для злодіїв передбачене покарання - від штрафів, громадських чи виправних робіт, арешту до позбавлення волі на строк від трьох до дванадцяти років.

Крім того, відповідальність несуть і власники та працівники пунктів прийому металобрухту. В разі виявлення у таких точках контролюючими органами оснащення оглядових колодязів (кришок люків, металевих східців та інших деталей) чи устаткування пожежних гідрантів, їх працівникам загрожує кримінальне покарання передбачене ст. 198 КК: арешт на строк до шести місяців або обмеженням чи позбавленням волі на строк до трьох років, адже таке обладнання вважається майном, здобутим злочинним шляхом, а дії працівників пункту - збутом викраденого.

КП «Вишнівськводоканал» застерігає злодіїв, які заради наживи знімають кришки люків: підприємство не залишає такі випадки без уваги та щораз звертається до правоохоронних органів.

Також просимо жителів міста не бути байдужими і повідомляти про виявлені відкриті люки та руйнування залізобетонних плит, що закривають водопровідні та каналізаційні камери, в диспетчерську службу Вишнівськводоканалу за телефоном 5-21-04 або 067 32-45-177 . Адже саме таким чином ви не просто захищаєте себе, своїх рідних та близьких від несподіваного травмування, а й рятуєте інших людей від можливих нещасних випадків.



created by Буча