ЦЕНТР РОЗРАХУНКІВ І КОНТРОЛЮ ЗА СПЛАТОЮ КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ


КП "УПРАВЛІННЯ МІСЬКИМ ГОСПОДАРСТВОМ" м.Вишневе


 

 

Розпломбування та опломбування лічильників?

Для розпломбування або опломбування лічильника абоненту потрібно звернутися за адресою м.Вишневе, вул.Зелена, 2 або за тел. (04598)5-13-10 та (04598)7-17-42.

Послуга розпломбування та опломбування контролером КП «УМГ» надається безкоштовно.

Контролер КП «УМГ» при розпломбуванні або опломбуванні лічильника оформлює акт в двох примірниках (один з яких залишається абоненту).

При опломбуванні лічильника абонент надає паспорт (чітку копію) на лічильник або свідоцтво про повірку (чітку копію), де вказана остання дата повірки. Демонтований лічильник повинен бути в квартирі на момент опломбування нового лічильника.

З моменту опломбування лічильника розрахунки за спожиту воду та відповідний об’єм стоків здійснюються за показниками лічильника.
Якщо
контролер при опломбуванні виявить, що лічильник встановлений з порушеннями норм експлуатації чи його цілісність пошкоджена, взяття на облік такого приладу неможливе.

Опломбування (розпломбування) лічильника сторонніми організаціями на сьогодні не є підставою для взяття його на облік.

 

На підставі яких документів необхідно здійснювати повірку засобів обліку?

1)Відповідно до Закону України № 1314-VII від 05.06.2014 «Про метрологію та метрологічну діяльність»

Стаття 17 п. 1. «Законодавчо регульовані засоби вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації, підлягають періодичній повірці та повірці після ремонту»

2) Відповідно до ч.2 ст.6 Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання»

3) Відповідно до паспорту засобу обліку води.

 

Міжповірочний інтервал засобів обліку холодної води?

В залежності від типу засобу обліку води (передбачений паспортом засобу обліку) встановлюється міжповірочний інтервал в 3 або в 4 роки від дати останньої повірки. Гарантований виробником термін експлуатації приладу становить від 10 до 12 років (передбачений паспортом засобу обліку).


 За чий рахунок встановлюються квартирні засоби обліку води?

У пункті 9 постанови Кабінету Міністрів України від 21 липня 2005 року № 630 вказано: у квартирі (будинку садибного типу) роботи з встановлення приладів обліку води проводяться спеціалізованою організацією, виконавцем, виробником чи постачальником за рахунок коштів споживача.

 

За чий рахунок здійснюється періодична повірка квартирних засобів обліку води?

У зв’язку з прийняттям Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» повірка та ремонт засобів обліку води, які знаходяться у власності фізичних осіб, здійснюватиметься за кошти власників лічильників.



created by Буча